fbpx

Alles wat je nog niet wist over pasta

25 oktober is het Wereld Pasta Dag! Natuurlijk zijn we bij Testa Rossi grote liefhebbers van pasta (en van de rest van de Italiaanse keuken). Het spreekt voor zich dat in Italië de meeste pasta geproduceerd, gekocht en gegeten wordt, maar al zullen we de echte Italianen niet evenaren, in België zijn er ook vele liefhebbers. En terecht: door de vele vormen en smaken is er genoeg variatie mogelijk!

Wist je dat er meer dan 600 soorten pasta bestaan? Zeshonderd ja. Natuurlijk kennen we allemaal de ‘doordeweekse’ soorten als spaghetti, lasagne of ravioli. Er is echter een verbazingwekkend veel groter assortiment dat je niet op elke Italiaanse menukaart terugvindt. Iedere Italiaan heeft natuurlijk zijn favorieten, maar over één ding zijn ze het allemaal eens: overgare pasta is oneetbaar . Wanneer we ‘al dente’ letterlijk vertalen betekent het zoiets als “tegen de tand”, ofte beetgaar. Een gare pasta waar nog wel een bite aan zit, met andere woorden.

Onze chef met Italiaanse roots zorgt er elke dag voor dat de pasta perfect gaar op jouw bord belandt. Naast alle verschillende soorten die Testa Rossi aanbiedt serveren wij eventueel ook bio-speltpasta en een glutenvrije variant. Zo kan echt iedereen van onze pasta genieten.

Dit zijn de belangrijkste soorten op het menu van Testa Rossi:

Canneloni: gevulde pastarolletjes

Lasagne: pastablaadjes

Penne: pastabuisjes

Penne rigate: geribbelde pastabuisjes

Ravioli: gevulde pastakussentjes

Spaghetti: lange dunne pasta

Linguini: lange, iets bredere pasta

Tagliatelle: pastalinten

Tortellini: gevulde pastaknoopjes

Extra weetje en een goede reden om ook na een katerdag bij Testa Rossi binnen te springen: pasta zou goed helpen tegen een kater. Volgens de Italianen voorkomt een bordje spaghetti met knoflook, olie en chilipeper dat je je de volgende dag belabberd gaat voelen.

Honger van gekregen? Reserveer zeker je tafeltje. 

Volg ons ook zeker op Facebook!

Sharing is caring!