fbpx

Onze tiramisu tilt je naar een hoger level

Noem ons één iemand die niet graag tiramisu lust en wij overtuigen hem of haar met ons heerlijke recept. Want wie wél al overtuigd is weet dat er geen betere opkikker bestaat dan deze heerlijke Italiaanse klassieker.

De naam van het dessertje betekent letterlijk trek mij omhoog, ook wel te interpreteren als ‘beur me op’, ‘maak me blij’. En dat doet onze versie zeker!

 

De tiramisu van Testa Rossi

Het nagerecht bestaat traditioneel uit suiker, eieren, mascarpone, koffie, likeur en lange vingers. De tiramisu wordt opgebouwd in verschillende lagen. De onderste laag bestaat uit biscuits doordrenkt met espresso. Vervolgens worden die koekjes ‘gekust’ met likeur, zoals de Italianen het verwoorden. Oorspronkelijk werd hiervoor marsalawijn gebruikt maar er zijn verschillende variaties en de meest gebruikelijke is amaretto.

Bij Testa Rossi gebruiken we amaretto en gaan we voor een twist met heerlijke speculooskoekjes. De daaropvolgende laag bestaat uit een mengsel van mascarpone en eigeel, opgeklopt met suiker en eiwit. Na nog een paar van deze lagen wordt het geheel bestrooid met cacaopoeder en dient Sali je dit heerlijke dessertje op.

 

Ruzie over de oorsprong

In Italië is er een vete tussen de regio’s Friuli en Veneto over de oorsprong van tiramisu. Er bestaan namelijk verschillende verhalen over de ontstaansgeschiedenis van het dessert. Eén van deze verhalen vertelt dat Venetiaanse vrouwen dit gerecht laat in de avond serveerden aan hun echtgenoten. De koffie en suiker zou hen na een zware werkdag de energie geven om later op de avond hun vrouw te behagen.

Volgens inwoners van Veneto is het dessert in de jaren ‘70 uitgevonden in een restaurant in Treviso, de mensen uit Friuli beweren dan weer dat zij het dessert al in de jaren ’50 serveerden. Na onderzoek is tiramisu een officieel streekproduct uit Friuli geworden, al geeft de Veneto-regio de strijd niet op.

Testa Rossi kiest geen kant, maar serveert wél een heerlijke tiramisu aan mannen en vrouwen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. Kom ‘m zelf proeven!

 

Sharing is caring!

Gesloten tot en met 19 april
Closed until April 19
Fermé jusqu'au 19 avril

Beste klanten,

Naar aanleiding van de beslissing van de federale overheid om alle restaurants te sluiten vanaf zaterdag 14 maart tot en met 19 april zijn we genoodzaakt om alle reservaties in deze periode te annuleren. Wij duimen alvast om na 19 april opnieuw operationeel te mogen zijn en u op een ander tijdstip te mogen verwelkomen. U kan via onze website nu al een nieuwe reservatie maken.

Verder hopen we dat het naleven van deze drastische maatregelen er mee voor zal zorgen dat iedereen snel weer gezond en wel de draad kan oppikken.

Hou het gezond, hou het veilig en hopelijk tot binnenkort!

Het team van Testa Rossi

Tafel boeken