fbpx

Het verhaal van Alain

wijndegustatie-Vilvoorde-Testa-Rossi

Hij droomt in het Italiaans over al het lekkers dat dit mooie land te bieden heeft. Hij reist regelmatig af naar het land van de dolce far niente en weet als geen ander hoe je een échte Italiaanse koffie serveert. En hij zou menig Italiaanse mamma verbluffen met zijn kennis over de Italiaanse keuken. Om nog maar te zwijgen over zijn uitgebreide kennis van Italiaanse topwijnen. Maak kennis met Alain, de zaakvoerder van Testa Rossi.

 

Alain is hoegenaamd geen Italiaanse naam en de man werd 53 jaar geleden dan ook gewoon in centrum Brussel geboren. Het scheelde niet veel of hij was je garagist geweest, want hij leek voorbestemd om net als zijn vader in den automobiel te gaan werken.

Na een paar jaar in die sector te hebben meegedraaid, was hij klaar voor iets anders. Alain verruilde de moersleutels voor pollepels en ging naar de koksschool van Wemmel.

Hoe Alain een Italiaan werd

Jaren na zijn afstuderen botste Alain op een vriend uit zijn tijd op de koksschool, een Italiaan. Zoals dat gaat met jonge kerels wilden ze wat van de wereld zien, dus gingen de twee naar Italië om daar drie jaar bij familie te werken. Ettelijke pizza’s en pasta’s later openden de twee samen een restaurant in Hoogstraten. Een Italiaans restaurant, dat spreekt voor zich.

Alains hart klopt ondertussen Italiaanser dan dat van de gemiddelde Romein en we durven wedden dat er geen bloed maar Barolo door zijn aderen stroomt. Dat hij in 1994 een eigen traiteurszaak met pure Italiaanse producten opende was dus niet meer dan logisch.

Van traiteur naar restaurant

Omdat de klanten van de traiteurszaak niet wilden accepteren dat Alain zijn gerechten maakte om mee te nemen, moest hij van Testa Rossi wel een echt restaurant maken. Of dat erg is? Als je hem met een brede glimlach door zijn zaak ziet lopen weet je wel beter.

Sharing is caring!

Tafel boeken