fbpx

Wat maakt werken bij Testa Rossi zo leuk?

Als je wel eens bij de zaak in Vilvoorde bent binnengestapt voor een kraakverse pizza of een smakelijke tagliata werd je er waarschijnlijk met een glimlach begroet door zaakvoerder Alain of zijn rechterhand Sali. Niet alleen eten is hier leuk, werken bij Testa Rossi is dat ook.

Wanneer je aan chef Salvatore vraagt wat Testa Rossi uniek maakt klinkt het meteen “la nostra squadra!” – ons team. In de keuken kan hij altijd terugvallen op pizzaiolo Ramon, en voor de dessertjes kan hij op zijn vrouw rekenen, die sinds een jaar ook in het restaurant werkt.

Hoofdkelner Sali begon ooit als kok, maar komt zo graag tussen de mensen dat hij nu behendig door de zaal laveert om al je wensen te horen – of raden. Hij beaamt wat z’n collega Salvatore zegt. “Het leukste is wanneer het restaurant vol zit en we goed kunnen doorwerken, als een geoliede machine. We delen alles met elkaar: de goede dingen, maar ook wat er minder goed loopt. En natuurlijk is er weleens een meningsverschil – wij zijn ook mensen hé – maar dat wordt altijd snel weer uitgepraat.”

Topteam, topbaas

Een fijn team is leuk, maar als dat wordt aangestuurd door een vervelende baas? Het team van Testa Rossi zou het niet weten, want zij werken stuk voor stuk graag samen met zaakvoerder Alain. Hij wordt haast lyrisch omschreven door zijn team: hij is een baas waar je van kan leren, zonder dat hij je de hele tijd op de vingers kijkt. Zo krijgt iedereen de vrijheid om zijn werk te doen.

Tel een hecht team en een fijne baas bij elkaar op en het is geen wonder dat het personeel hier al lang werkt: Sali heeft al twaalf jaar op de teller staan, Salvatore noteert er zes en Alain zelfs 25. In horecatermen is dat een eeuwigheid, maar deze squadra is nog lang niet van plan om te stoppen.

Sharing is caring!

Tafel boeken