fbpx

Eet je pasta als een echte italiaan

EET JE PASTA ZOALS EEN ECHTE ITALIAAN 
Wie aan Italiaans eten denkt, denkt meteen aan een heerlijke spaghetti, penne & lasagne. Want pasta, daar worden we allemaal gelukkig van. Maar hoe eet je deze gerechten op de juiste manier? Dat lees je hier, en je zal snel genoeg doorhebben dat het leuk is om je in te leven in de Italiaanse tafelmanieren én dat het je nog een hoop afwas bespaart op de koop toe!

WEG MET DIE LEPELS EN MESSEN
Aan de Italiaanse eettafels wordt pasta enkel met een vork gegeten. Italianen klein en groot duwen hun vork in hun bord spaghetti of tagliatelle en vangen de slierten door rond te draaien tegen de rand van het bord. Een lepel heb daar helemal niet voor nodig, alleen een beetje Italiaanse flair. Een mes laat je al helemaal in de besteklade liggen: je pasta in stukken snijden is doodzonde: la mamma zou het niet appreciëren aangezien het een tijdrovend werkje is om verse pastaslierten te maken. Als het de bedoeling van de spaghettimakers geweest om kleine stukjes te eten, zouden ze toch niet de moeite genomenhebben om lange slierten te fabriceren? Als je dat geknoei met spaghetti of tagliatelle liever even achterwege laat, kies je dus beter voor kortere pastasoorten, zoals fusilli of penne die je probleemloos met een vork naar binnen werkt. Je zou het trouwens niet verwachten, maar zelfs lasagne eet je met een vork alleen. Nog wat oefening nodig? Kom bij Testa Rossi een bord pasta eten!

WEG MET DE OLIE
Om te zorgen dat je je pasta gemakkelijk met een vork kan eten, moeten de slieren natuurlijk goed los zitten. Daar zijn een paar trucjes voor. Zo mag je nooit olie toevoegen aan het kookwater van (gedroogde) pasta. Je doet dat waarschijnlijk omdat je ergens hebt opgevangen dat de pasta dan minder plakt, maar niets is minder waar. Wat wel helpt is na het afgieten wat olijfolie door de pasta te roeren, zeker als je hem koud serveert. Of giet je pasta af en meng hem meteen in de pan met saus of gesmolten boter. Want de pasta al voor het serveren door saus roeren, da’s pas echt op zijn Italiaans.

 

Sharing is caring!

Tafel boeken