fbpx

De ‘live wijnkaart’ van Testa Rossi

In de meeste restaurants krijg je naast de menukaart ook meteen een aparte wijnkaart aangereikt zodat je in alle rust je keuze kunt maken. Bij Testa Rossi pakken we dat anders aan: onze wijnkaart is live te bezichtigen in het restaurant.

We hebben het natuurlijk over de uitgebreide wijnwinkel met grote ramen die centraal in onze zaak de aandacht trekt. Een droom voor een wijnliefhebber als zaakvoerder Alain, die regelmatig nieuwe flessen etaleert. Dat is meteen ook de reden waarom er geen echte wijnkaart is. “Op het moment dat ik een nieuwe wijnkaart geprint had, was ze alweer verouderd. Ik proef regelmatig nieuwe wijnen, werk samen met twintig leveranciers en voer ook weleens zelf iets in. Dan is het leuk om de vrijheid te hebben om wat flessen mee te brengen en die in de winkel te zetten.”

Wijn bestellen zonder wijnkaart

Er zitten dus geregeld nieuwe wijntjes in het aanbod, maar hoe bestel je die, zonder wijnkaart? Alain: “We nodigen je graag uit om even mee door de wijnwinkel te lopen en ter plaatste te kiezen. De wijnen staan er gesorteerd van noord-Italië naar het zuiden en zo kan je je zelf selecteren.” In de wijnwinkel worden alle wijnen meteen op de juiste serveertemperatuur (18°C) bewaard, de fles die jouw voorkeur geniet verhuist rechtstreeks van het schab naar je tafeltje.

Uiteraard kan je aan het team ook vragen stellen over de wijnen. Vertel hen wat je graag drinkt, wat je gaat eten en wat de richtprijs is en dan toveren zij een paar flessen op tafel. Daar krijg je telkens nog wat uitleg bij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het maakt daarbij niet uit of je een licht wijntje voor bij de pizza wilt, of helemaal naar Testa Rossi bent gekomen voor die ene speciale fles.

Een fles is te veel, een glas te weinig

Nog een tip van de zaakvoerder: “Heel veel mensen weten het niet, maar je kan je fles gewoon meenemen als ze niet leeg geraakt. We zetten de stop er terug op en pakken je flesje mooi in.” Wanneer je dan ’s avonds in je zetel zit kan je gewoon verder genieten, iets wat zowel jij als die fles goede wijn verdienen.

 

Sharing is caring!

Tafel boeken