fbpx

De George Clooney van La Marzocco

In Italië kan je bij elk benzinestation écht goede koffie krijgen, in België moeten koffieliefhebbers vaak wat verder zoeken. Wie bij Testa Rossi aanschuift mag echter gerust zijn: hier geniet je na het eten van de beste Italiaanse koffie, gezet met de beste machine die er bestaat.

“Bij Testa Rossi werken we met een machine van La Marzocco” zegt Alain, en daar is hij overduidelijk in zijn nopjes mee. Waarom?

De koffiemachine van La Marzocco

De machines van La Marzocco worden sinds 1927 met de hand gemaakt in een klein atelier in het centrum van Firenze. De zaakvoerders – de broers Giuseppe en Bruno Bambi – ontwikkelden een systeem met horizontale boilers in plaats van de gangbare verticale. Die nieuwe techniek zorgde er onder andere voor dat de watertemperatuur stabiel bleef, een belangrijke vereiste om kwaliteitskoffie te zetten.

Wat de Italianen betreft zijn deze machines de crème de la crème, en daar zijn internationale coffee addicts het volkomen mee eens. La Marzocco heeft dus een reputatie hoog te houden. Het bedrijf stelt daarom hoge eisen aan wie z’n machines gebruikt. Zo hechten ze bijvoorbeeld veel belang aan de kwaliteit van het water. Alain: “Voor deze machine hebben we een speciale leiding moeten trekken, die rechtstreeks van de hoofdleiding tot hier loopt. Er mag geen water dat al door andere leidingen gepasseerd is door onze La Marzocco lopen.”

Verder wordt elke week de doorlooptijd opnieuw ingesteld, en wordt de machine dagelijks grondig gereinigd.

Omrijden voor een kopje koffie

Alain spreekt met zoveel liefde over zijn koffiemachine dat je zou denken dat hij enkel bij Testa Rossi zijn espressootjes drinkt (what else?). En toch: “Ik ga graag koffie drinken ‘op een ander’ en daar wil ik gerust een omweg voor maken. Als ik ergens kom en ik zie een machine van La Marzocco, dan weet ik dat ik goed zit. Het betekent dat ze investeren in hun koffie, want zo’n machine kost 20.000 euro. Dat is ontzettend duur, maar als je de koffie proeft, weet je dat ze elke euro meer dan waard is.”

Sharing is caring!

Tafel boeken