fbpx

Een cappuccino is enkel voor in de ochtend

Dat Italië een echt koffieland is hoeven we je niet te vertellen. Heel veel koffievarianten waar je tegenwoordig overal van kan genieten werden ontwikkeld in ons favoriete Zuid-Europese land. De cappuccino is waarschijnlijk ook een van jouw favorieten, alleen drink je hem waarschijnlijk ‘verkeerd’.

Een van de belangrijkste koffieregels uit Italië: bestel nooit een cappuccino na 11uur in de ochtend. Echte Italianen drinken hun koffie liefst zwart. Of toch zeker wanneer ze in de namiddag of avond naar een kopje van het zwarte goud grijpen. Want Italië mag dan wel dé plek bij uitstek zijn om te genieten van een heerlijke caffè, een cappuccino hoort daar na 11 uur ’s ochtends niet meer bij.

 

Perché no?

Waarom de echte italianen gruwen als toeristen deze lekkere warme drank na 11u bestellen? Een cappuccino is een espresso met warme melk en melkschuim en daarmee een typische ontbijtdrankje. In de Italiaanse koffiecultuur wordt er enkel ’s morgens koffie gedronken op basis van melk. Nadien is dit te zwaar – al zeker na een maaltijd. 

Italianen zullen na een zware maaltijd, een hete drank nemen om de maaltijd sneller te laten verteren. Maar als er melk bij deze drank zit, wordt dat proces net vertraagd en ligt je eten extra zwaar op de maag. En om precies die reden is een cappuccino na 11 uur niet bene.

Sharing is caring!

Gesloten tot en met 19 april
Closed until April 19
Fermé jusqu'au 19 avril

Beste klanten,

Naar aanleiding van de beslissing van de federale overheid om alle restaurants te sluiten vanaf zaterdag 14 maart tot en met 19 april zijn we genoodzaakt om alle reservaties in deze periode te annuleren. Wij duimen alvast om na 19 april opnieuw operationeel te mogen zijn en u op een ander tijdstip te mogen verwelkomen. U kan via onze website nu al een nieuwe reservatie maken.

Verder hopen we dat het naleven van deze drastische maatregelen er mee voor zal zorgen dat iedereen snel weer gezond en wel de draad kan oppikken.

Hou het gezond, hou het veilig en hopelijk tot binnenkort!

Het team van Testa Rossi

Tafel boeken