fbpx

Het beste van Umbrië: de truffel

Afgelopen zomer reisde Testa Rossi’s zaakvoerder Alain samen met zijn gezin naar Umbrië. Hoewel dit de enige de centraal-Italiaanse regio is die niét aan de zee grens, is het ook in  de glooiende heuvels rond Assisi en Perugia heerlijk vertoeven. En dat komt niet in het minst door het eten. Een hoofdrolspeler in de keukens …

Van traiteur naar restaurant … en terug

Als zaakvoerder Alain niet naar z’n klanten had geluisterd, was Testa Rossi nu misschien nog steeds een traiteurszaak. Dat het ooit daar mee begon, maakte het tijdens de coronalockdown zeker gemakkelijker om vlot over te schakelen op take away en ook nu het restaurant terug open is, blijven de klanten enthousiast gebruik maken van de …

Aperitieven op z’n Italiaans: alles over aperitivo en antipasti

Tussen zeven en negen uur ’s avonds lopen de bars in Italië vol. Vriendengroepen, geliefden of collega’s schuiven aan voor een drankje met een paar kleine snacks om de avond in te zetten. Wie al in Italië op vakantie ging is waarschijnlijk welvertrouwd met deze traditie, de aperitivo, en de snacks die geserveerd worden: antipasti. …

Klinken met Italiaanse bubbels: prosecco kan altijd

Op speciale gelegenheden halen wij Belgen al eens een fles champagne boven, waarna de kurk met veel bombarie van de fles wordt geknald. Een Italiaan daarentegen, heeft geen bijzonder moment nodig om te kunnen genieten van een glas bubbels: een frisse prosecco smaakt net zo goed op een doordeweekse dinsdag. Prosecco is in essentie een …

Maak thuis de Testa Rossi-pizza

ZO MAAK JE THUIS DE PERFECTE TESTA ROSSI- PIZZAEr zijn tal van manieren om thuis pizza te maken, van een kant-en-klare bodem tot helemaal zelfgemaakt. Leuk is het zeker en je eet je zelfgemaakte pizza met smaak op. Toch lijkt een pizza van de Italiaan altijd net dat tikje lekkerder, en daar moet je geen …

Eet je pasta als een echte italiaan

EET JE PASTA ZOALS EEN ECHTE ITALIAAN Wie aan Italiaans eten denkt, denkt meteen aan een heerlijke spaghetti, penne & lasagne. Want pasta, daar worden we allemaal gelukkig van. Maar hoe eet je deze gerechten op de juiste manier? Dat lees je hier, en je zal snel genoeg doorhebben dat het leuk is om je in te leven in de Italiaanse tafelmanieren …

De lekkerste take away

Haal je gerechten af en speel TestaRossi in je eigen keuken Ben je helemaal weg van onze gerechten, maar heb je tijdens de werkdag geen tijd om te komen lunchen of blijf je ’s avonds liever een keertje in je luie zetel hangen? Dat begrijpen we volkomen, daarom kan je alle gerechten van Testa Rossi …

De ‘live wijnkaart’ van Testa Rossi

In de meeste restaurants krijg je naast de menukaart ook meteen een aparte wijnkaart aangereikt zodat je in alle rust je keuze kunt maken. Bij Testa Rossi pakken we dat anders aan: onze wijnkaart is live te bezichtigen in het restaurant. We hebben het natuurlijk over de uitgebreide wijnwinkel met grote ramen die centraal in …

Ook dit jaar staat Testa Rossi in de Gault & Millau-gids

Je hebt het misschien al vernomen: de scores van Gault&Millau zijn bekend. In de toonaangevende culinaire gids worden de beste restaurants aanbevolen, in elke buurt en elke stad. Elk restaurant krijgt een beoordeling op twintig punten, en het was ook dit jaar uitkijken naar ons ‘rapport’.  Uiteraard zijn we trots dat we ons plekje hebben …

Alles wat je nog niet wist over pasta

25 oktober is het Wereld Pasta Dag! Natuurlijk zijn we bij Testa Rossi grote liefhebbers van pasta (en van de rest van de Italiaanse keuken). Het spreekt voor zich dat in Italië de meeste pasta geproduceerd, gekocht en gegeten wordt, maar al zullen we de echte Italianen niet evenaren, in België zijn er ook vele …

1 2 3
Tafel boeken