fbpx

Ramon, de man die van elke pizza een meesterwerk maakt

Pizza’s bakken lijkt gemakkelijk, maar is dat helemaal niet. Daarom laten we bij Testa Rossi alleen een echte expert met het deeg zwieren, onze pizzaiolo Ramon.

Zijn ouders komen uit Macedonië, maar toen hij nog klein was verhuisden ze naar Italië. Daar is Ramon ook opgegroeid, niet ver van Venetië. “Mijn oudere broer was pizzaiolo. Hij nam me mee naar zijn werk, maar ik wilde liever voetballen. (lacht) Stilletjesaan begon ik met hem samen te werken, op vrijdagen en zaterdagen. Omdat de mensen die kwamen eten mijn pizza’s lekker vonden begon ik het leuk te vinden.”

Ramon is hier alle dagen aan het werk, elke pizza die de keuken van Testa Rossi verlaat gaat door zijn handen. “Je moet iets niet gewoon doen, je moet het góéd doen, con amore” zegt hij in het Italiaans, terwijl hij het deeg kneedt.

De perfecte pizza kost tijd

Dat deeg wordt gemaakt met de beste ingrediënten, met liefde en geduld. Veel geduld. “Snel-snel een pizza maken, dat gaat niet.” Het deeg dat vandaag gemaakt wordt kan pas morgen de oven in, het moet 24 uur rusten en rijzen. “Een pizza die niet goed gerezen en gerust heeft, daar krijg je buikpijn van.”

“De pizzaiolo moet zijn deeg begrijpen” zegt Ramon met onverholen trots in zijn stem. Hij ziet met het blote oog of een bol deeg klaar is om gebakken te worden, en weet aan de hand van de omgevingstemperatuur hoeveel gist hij moet gebruiken.

Een pizza is een meesterwerk

Als je écht goeie pizza wilt kom je er natuurlijk niet met goed deeg alleen, dan moet je ook kiezen voor de beste ingrediënten. De beste tomaten voor je saus, de beste mozarella en alleen pure en verse toppings. Bij Testa Rossi zijn we pas trots op onze pizza als Ramon dat is.

 

Je kan Ramon’s pizza’s eten bij Testa Rossi, of ze online bestellen.

Pizza bestellen

 

Sharing is caring!

Tafel boeken